Frontmen grupe U2 novu pjesmu o koronavirusu posvetio Italiji

Vođa grupe U2 Bono objavio je svoju prvu pjesmu od 2017, nadahnutu i posvećenu Italijanima u karanteni zbog pandemije korona virusom, pišu mediji.

Bono je novu pjesmu “Let Your Love Be Known” objavio na svom Instagramu uz poruku: “Svim Italijanima koji su je nadahnuli.. svim Ircima, svima koji su u teškoj situaciji, ali još pjevaju. Liječnicima, sestrama, borcima na prvoj liniji, vama pjevamo”.

Za pjesmu, vjerojatno snimljenu u njegovu domu u Dublinu, Bono je rekao da ju je napisao sat vremena prije nego što je objavio. Izvodi je sam, uz klavir.

Stihovi ga vode pustim ulicama Dublina i govore o izolaciji i strahu izazvanu širenjem zaraze. Očito je bio nadahnut snimkama izoliranih Italijana koji su zadnjih dana izašli na balkone i pjevali jedni drugima.

Pjesma je objavljena u utorak, na dan svetog Patrika, irskoga sveca zaštitnika, čije su proslave diljem svijeta otkazane zbog korona virusa i zabrana javnih okupljanja.

U2 nije objavio album od “Songs of Experience” 2017. godine. Prošle i pretprošle godine bili su na svjetskoj turneji u povodu tridesete godišnjice izlaska legendarnog albuma “Joshua Tree”.

Poslušajte pjesmu:

https://www.youtube.com/watch?v=G2vVkQjbhgY&feature=youtu.be