Home / Vijesti / Edward Norton prikuplja novac za sirijske izbjeglice

Edward Norton prikuplja novac za sirijske izbjeglice

edward-nortonGlumac Edward Norton pokrenuo je humanitarnju kampanju kojom će pomoći sirijskim izbjeglicama u SAD-u.
Stranicu na kojoj prikuplja novac možete vidjeti ovdje.

Kada je Edward Norton vidio priču o sirijskoj izbjeglici poznatom kao “The Scientist”, rekao je da ga je to dirnulo do suza, te je pokrenuo online kampanju za prikupljanje novca.

Sirijac je rekao za NBC News da ga oslovljavaju kao “Abu Ammar,” da bi zaštitio privatnost članova njegove porodice koji su još uvijek u Siriji.

Ammarova supruga i kćerka su poginule od bombe u Siriji prije oko tri godine. Pored gubitka supruge i kćerke, Ammaru je dijagnosticiran rak želuca, prenosi NBC News.

Norton je napisao:
“Vidio sam ovu priču na jednom od mojih omiljenih sajtova, Humans of New York, i to me dirnulo do suza. Ovaj čovjek je pretrpio velike gubitke koji bi slomili duh mnogih ljudi, a ipak i dalje strastveno želi priliku da pozitivno doprinese svijetu. Ako ne pozdravljamo ljude kao što je on u našim zajednicama i ne pomažemo mu da ostvari svoj san o životu, onda mi nismo zemlja za koju tvrdimo da jesmo.
Hajde da odbacimo “anti-ljudske’govore koji nam govore da se bojimo izbjeglica, i pokažimo čovjeku i njegovoj porodici šta je doista Amerika.
Hajde da pokažemo da zemlja koju su izgradili energija i snovi imigranata, i dalje vjeruje u hrabre ljudi koji dolaze ovdje sa nadom u bolji život.
Sve što prikupimo ovdje ide za pomoć ovoj porodici, tako da otac može da dobije potrebni medicinski tretman kako bi ostao živ i nastavio sa svojim poslom, i njegova porodica može da nastavi sa životom nakon što je doživjela tragediju, i … kako je Naučnik lijepo rekao: da pomognemo njegov san da doprinese boljem svijetu…”

Edward Norton