Đuro u filmu “LEAVES OF THE TREE” sa Assanteom, Robertsom, Castelluccijem…

Branko Đurić Đuro nedavno je u Italiji završio snimanje kadrova za američki film “Leaves Of The Tree”, koji režira Ante Novaković. U ovom filmskom ostvarenju zajedno s njim glumi i njegova supruga Tanja Ribič-Đurić, a odličnu ekipu čine svjetski poznati glumci Armand Asante (Assante), Erik Roberts (Eric), Federiko Kasteluči (Federico Castelluccio) i Šon Jang (Sean Young).

– Spojili smo ugodno s korisnim. Snimali smo deset dana na Siciliji, ali i uživali u ljepotama ovog dijela Italije. “Leaves Of The Tree” je američki film koji režira Ante Novaković. On je naše gore list. Novaković je rođen i odrastao u Bronksu, ali korijene vuče iz Hrvatske – kaže popularni Đuro.

Poznatom glumcu, reditelju i muzičaru posebno je drago što je ponovo sarađivao s Asanteom.

– On je moj stari drug. Glumili smo zajedno u nekoliko filmova i dobro se slažemo. Inače, u ovom ostvarenju Ante Novakovića glumim oca glavnog junaka, koji se rodi na Siciliji, a odraste i život provede u Engleskoj. Više detalja ne smijem reći zbog ugovora – kaže Đurić.

Harizmatični Sarajlija autor je TV serije “Naša mala klinika” te filmova “Kajmak i marmelada”, “Traktor, ljubav i rokenrol”, a već duže vrijeme priprema nove projekte.

– U ovo vrijeme teško je raditi velike projekte. Uporedo pripremam dva filma paralelno, a koji ću prvo snimiti, još nisam siguran – kaže popularni Đuro.

Ljubav prema muzici

Đurina velika ljubav je i muzika tako da se raduje svakom nastupu “Bombaj štampe”, čiji je osnivač zajedno sa prijateljem Nedimom Babovićem.

– Volio bih da imam više vremena da možemo nastupati. Ali, jednostavno, sada je drugačija situacija. U petak smo svirali u klubu “Cinemas”. Bilo je odlično. Drago mi je da sam sreo Vučka. Ponovo ćemo u Sarajevu svirati krajem maja na “Beer Festivalu”, a potom i u Mostaru – kaže Đuro.

avaz.ba

 

Ostavite komentar