Vijesti

Dolazi peti nastavak kultnog filma “Smrtnonosno oružje”

“Smrtonosno oružje” s kultnim dvojcem Melom Gibsonom i Dannyjem Gloverom i to njegov peti nastavak snima se 22 godine nakon posljednjeg filma.

Još je 2018. bilo govora o petom nastavku filma, no producent Dan Lin sada je potvrdio da će se to doista desiti.

“Pokušavamo snimiti posljednji, peti nastavak. Dick Donner se vraća kao reditelj, ali i originalna glumačka postava”, kazao je Lin.

Riječ je o nizu akcijskih filmova s Melom Gibsonom i Dannyjem Gloverom u ulogama dvojice policajaca iz Los Angelesa. Priča počinje u noći 14. decembra 1987. sa samoubistvom Amande Hunsacker (Jackie Swanson), kćerke Michaela Hunsackera (Tom Atkins), starog prijatelja i bivšeg kolege iz vojske, detektiva iz Los Angelesa, Rogera Murtaugha (Danny Glover).

Policajac veteran s dvadeset godina iskustva, Roger Murtaugh dobiva novog partnera na svoj 50. rođendan. Partner mu je 37-godišnji detektiv, narednik Martin Riggs (Mel Gibson), čija je žena poginula u saobraćajnoj nesreći tri godine prije, a u nastavku filma otkriva se kako ju je ubio plaćeni ubojica u namjeri da ubije Riggsa. Kao rezultat, Riggs je postao suicidalan, alkoholičar, te tako bezobziran i nasilan u primjeni policijskih metoda da ga smatraju “smrtonosnim oružjem”. Narednik Murtaugh nije sretan što je dobio partnera “na rubu”, koji je i suicidalan, ali mu je poslije zahvalan jer mu spašava život.