Vijesti

Melu Gibsonu otkazan dolazak na paradu “Mardi Gras” zbog prijetnji i burnih reakcija

Glumcu Melu Gibsonu otkazan je nastup za nadolazeću paradu “Mardi Gras” 16 sati nakon objave će da će gostovati na događaju.

U izjavi koju je objavila jedna od najvećih festivalskih paradnih grupa “The Krewe of Endymion”, predsjednik Dan Kelly je rekao da je grupa dobila značajne povratne informacije o najavi Grand Marshalla, te da su neki od komentara uključivali prijetnje koje izazivaju veliku zabrinutost.

Lokalni jevrejski čelnici bili su ogorčeni što je Endymion nastojao slaviti Gibsona, s obzirom na povijest slavne antisemitske i uvredljive primjedbe i ispada. Liga protiv klevete, Jevrejska federacija Velikog New Orleansa i Rabinsko vijeće Velikog New Orleansa objavili su zajedničku izjavu u kojoj kažu da su zgroženi što je Endymion odabrao Mela Gibsona za glavnog maršala parade 2023. godine.

“U najboljem interesu sigurnosti naših sudionika, posebnih gostiju i svih koji nas dočekuju na ulicama, Mel Gibson neće jahati kao veliki maršal za našu paradu 2023.godine”, izjavio je Kelly.

Gibsonova uloga predstavljena je u subotu kasno navečer na godišnjem krunidbenom balu Endymiona. Sudionicima je rečeno da će Gibson biti jedan od gostiju koji će predvoditi ovu paradu zajedno s više od 3000 članova jahača na karnevalskoj paradi kroz Mid-City do kongresnog centra Morial u subotu 18. februara.

Napominjeno da je Gibson bio u vijestima zbog rasističkih, antisemitskih i homofobnih komentara. Hollywood ga je ignorirao 10 godina. Međutim, 2016. godine bio je redatelj hit filma “Hacksaw Ridge”.

Ostavite komentar