Dolazi nastavak filma “Kung Fury” u kojem će glumiti Michael Fassbender

Michael Fassbender i David Sandberg će glumiti u akcijskoj komediji “Kung Fury”, koju će Sandberg voditi i producirati. David Hasselhoff takođe se pridružuje ekipi sa svojom ulogom u Sandbergovom originalnom kratkometražnom filmu iz 2015. godine sa istim imenom.

David Katzenberg, Seth Grahame-Smith i Aaron Schmidt će producirati ispred KatzSmith Productionsa, nakon IT-a iz 2017. godine, koji je zaradio preko 700 miliona dolara na globalnom nivou. Bloom će upravljati internacionalnom prodajom i predstaviće Kung Fury kupcima na EFM- u u Berlinu ove sedmice. Content Endeavor i CAA će se baviti Sjevernoameričkim pravima.

Nastavak originalnog kratkometražnog filma će početi sa snimanjem ovog ljeta. Napisali su ga Sandberg i Tyler Burton Smith. Priča je postavljena 1985. godine, najbolja godina ikada. Miami je siguran pod budnim okom Kung Furyja, najboljeg policajca svih vremena. Njegovi Thundercops su vrhunske policijske snage sastavljene iz cijele historije kako bi porazili zlikovca Hung Fuhrera Hitlera. Poslije tragične smrti jednog od njegovih članova koja uzrokuje raspuštanje grupe, misteriozni negativac izlazi iz sjenke kako bi pomogao Fuhreru u potrazi za oružjem. Kung Fury mora putovati kroz prostor i vrijeme kako bi spasio svoje prijatelje, odbranio prestižnu Kung Fu akademiju u Majamiju i pobijedio zlo jednom zauvijek.

Philip Westgren iz B-Reel Films i Conor McCauhan će takođe producirati. Pelle Strandberg je izvršni producent ispred Laser Unicorns.