Dokumentarac “Postati Zlatan” puni kino dvorane

becoming-zlatanJoš jedan film posvećen “švedskom gigantu”

Frederik i Magnus Gertten reditelji dokumentarnog ostvarenja “Becoming Zlatan” dozivjeli su životno iznenađenje, otkrivši kako je 32.000 gledatelja vidjelo njihov film, za samo pet dana prikazivanja u Švedskoj.

Producenti “TriArt” i “Auto image” su se oduševili saznanjem da je djelo dobilo podršku švedskog Instituta filma pa su se potrudili to naveliko oglasiti, čak i u PSG-u, galskom klubu u kojem za nekoliko milijuna eura, igra poznati nogometaš bosanskohercegovačkih korijena, jer su mu roditelji iz Bijeljine i Bosanske Gradiške.

Poznati Institut je pomogao još tri srednje-metražna dokumentarca ali je najznačajnija svota novca, 215.000 eura upotrijebljena za “Postati Zlatan”. Film u kojem tada jako mladi igrač, iskreno govori o problemima i teškoćama koje je živio u djetinjstvu te prvoj mladosti, do dolaska u Malmö FF sadrži razgovore i sa Ronaldom Koëmanom, Fabiom Capello, Marcom van Bastenom.

Cineasti su uspjeli pronaći rijetke, još neobjavljene arhive o Zlatanovom odrastanju u Juventusu i drugim slavnim klubovima. Igrač im je priznao da ga je slučajno izgovorena očeva rečenica “Ako se ne probiješ na međunarodnoj razini, nisi ništa uradio”, vodila kroz sve poteškoće ali i uspjehe.

Dokumentarac produciran i od strane “Key Docs” i talijanskog “Indyca Films”, isključivo je posvećen nogometašovom sportskom usponu, koji nije postignut bez velikih odricanja.

Džana Mujadžić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *