DJ Avicii je umro nakon što se isjekao razbijenom flašom

Kako prenose američki mediji, DJ Avicii je umro zbog gubitka velike količine krvi nakon što se izrezao razbijenim staklom. Nekoliko izvora bliskih ovom mladom muzičaru potvrdilo je da je počinio samoubistvo, a i njegova porodica potvrdila je to krajem aprila u saopštenju za javnost.
Pretpostavlja se da je Šveđanin razbio flašu vina, a zatim staklom nanio sebi smrtonosne povrede.

DJ Avicii je zbog zdravstvenih problema i ranijih godina bio prisiljen otkazati sve nastupe, a bolovao je od akutnog pankreatitisa, teške upale gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola.

Porodica švedskog muzičara, čije je pravo ime Tim Bergling, istakla je kako je on bio krhka, umjetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Dodali su kako je bio perfekcionista koji je uvijek htio postići više nego što se očekivalo od njega i da je mnogo putovao, a težak rad i naporni tempo zadavalo mu je mnogo stresa.

Beživotno tijelo DJ Aviciija policija je pronašla 20. aprila u gradu Muscatu u Omanu. Imao je 28. godina.

Avicii je osvojio dvije MTV Music Awards nagrade, nagradu Billboard Music te je dva puta bio nominovan za Grammyja. Neki od njegovih najvećih hitova su “Wake Me Up!”, ” The Days”, “You Make Me”, “Hey Brother” i “Levels”.