Depardieu ‘persona non grata’ u Ukrajini

depardieuPutinova reklama

Ukrajinska vlada je na posebnom zasijedanju, nedavno odlučila kako francuska filmska zvijezda, Gérard Depardieu predstavlja ozbiljnu “smetnju nacionalnoj i državnoj sigurnosti” zemlje, zabranivši mu ulazak na ukrajinsko tlo.

Početkom 2013 godine jako popularni “Gégé”, dobio je rusko državljanstvo i pasoš od svog dragog prijatelja Vladimira Putina koji ga je objeručke primio u Rusiju, napravivši sebi i cijeloj vladi jako dobru reklamu!
Depardieu je obećao da će brojne kreacije i uloge posvetiti Putinu i njegovoj okolici.

Izjava je zabrinula Ukrajince, Gruzijance, Turke, Nijemce ali i Francuze, koji nisu dobro razumjeli stav i rezonovanje, njihovog najpoznatijeg mađunarodnog umjetnika. Talijani su izjavili kako će dobro pripaziti na glumčeve boravke u njihovoj sredini i odmah bili slijeđeni Špancima kojima su se pridružili Portugalci, koji u principu rade sve obratno. Ovog puta su učinili iznimku.

Gérard Depardieu je odsada na ukrajinskoj “crnoj listi” a svi lokalni mediji su dobili naređenje da ne citiraju njegove izjave, niti pišu o ulogama koje s uspjehom nastavlja tumačiti i pored viška kilograma i brojnih skandala, koje uzrokuje širom svijeta.
Ukrajinci nisu samo izolovali galsku zvijezdu nego su isti tretman primijenili prema američkom glumcu sumnjive nadarenosti, Stevenu Seagalu i reditelju Oliveru Stoneu.

Džana Mujadžić