Da li su ovo najčudniji filmovi koji nam dolaze 2018?

Virtualni svijetovi, čudne dimenzije, da li su ovo najčudniji filmovi koji nam dolaze u 2018. godini?

U februaru nam prvo dolazi “Annihilation” izdavačke kuće Paramount Pictures i Skydance, a režiser je Alex Garlanda. U mističnoj naučno-fantastičnoj avanturi s Natalie Portman u glavnoj ulozi, pratimo tim naučnika koji odlaze u tajanstvenu zonu X, gdje se stvarnost izboličuje i gdje ništa nije onako kako izgleda.

U martu nam zatim dolazi “READY PLAYER ONE“, djelo jednog od najvećih majstora sedme umjetnosti Steven Spielberg-a.

“To je upozoravajuća priča, ali i uzbudljiva avantura. Osamdesete su imale osvježavajući manjak cinizma, a u našoj priči, to je ono čemu se ljudi žele vratiti. U svojim pravim životima, žive na smetljištima prve polovine 21. stoljeća”, izjavio je Steven.

U stvarni svijet, ali malo drugačiji se vraćamo u julu. U film “Mom and Dad” svijetom se proširi čudna bolest koja uzrokuje da roditelji krenu napadati svoju djecu, ali srećom po njih to traje samo jedan dan.

U julu nam takođe dolazi i film “Alita: Battle Angel” režisera Roberta Rodrigueza. Svijet u kojem roboti nesmetano hodaju ulicom, jedna od njih se probudi bez sjećanja. Nakon što bude popravljena od strane inžinjera, Alita shvata koja je njena svrha postojanja.

Tokom ljeta nam dolazi “Captive State” s John Goodmanom u glavnoj ulozi. Film prikazuje napad vanzemaljaca na naš svijet, ali za razliku od ostalih filmova ove vrste, naš svijet je osvojen. Film još uvijek nema trailer, ali nadamo se da će se uskoro pojaviti.

I na kraju godine nam dolazi “Mortal Engines” režisera Peter Jacksona. U pitanju je film koji prikazuje budućnost u kojoj gradovi jedu jedni druge kako bi preradili sve korisne materijale iz njih koji im omogućuju putovanje. London koji je krenu u rat je najopasniji grad od svih.

Naravno ovo je samo kratak pregled nekih od najčudnijih filmova koji nam dolaze 2018. Sigurno će nas objave velikih studija još koji put iznenaditi do kraja godine.