Vijesti

Steven Spielberg o seriji “Squid game”

Steven Spielberg smatra da je korejska serija “Squid Game” “promijenila pravila igre” u industriji i za to se zahvalio izvršnom direktoru Netflixa.

“Nekada davno domaće zvijezde privlačile su publiku da pogleda filmove, a danas nepoznati ljudi mogu biti zvijezde cijele mini serije, mogu biti u filmovima”, rekao je on na panelu povodom dodjele Nagrada Udruženja producenata.

Spilberg, koji je ove godine nominovan kao producent mjuzikla “Priča sa zapadne strane” dodao je da međunarodno tržište i dalje zahtijeva poznate zvijezde.

U panel diskusiji učestvovao je i producent filma “Being the Ricardos” Tod Blek, koji je u svom filmu, pored velikih zvijezda Nikol Kidman i Havijera Bardema takođe uvrstio i manje poznate glumce i glumice.

“Interesatno je da možete da miješate ansambl. Divno je biti u stanju da kažete: imaću zvijezdu u manjoj ulozi. Imaću nekoga nepoznatog u glavnoj ulozi”, rekao je Blek, dodajući da će u devet od deset slučajeva, ukoliko je scenario dovoljno dobar, to biti uspješno.

Reditelj takođe je prisustvovao dodjeli nagrada Udruženja filmskih producenata i ispričao novinarima da još radi na postavci scenarija za drugu sezonu.

“Biće još odličnih igara, to je sve što mogu reći. Još mozgam i prikupljam ideje za 2. sezonu. Još nisam ni počeo da pišem”, rekao je on.

Napišite komentar