Coelho: ‘Večernje novosti’ lažu da pišem o Karadžiću

paulo-coelhoNakon što su ‘Večernje novosti’ a za njima i mnogi drugi lokalni mediji prenijeli da Paulo Coelho piše knjigu o Radovanu Karadžiću, i sam pisac oglasio se na Twitteru.

Vijest se brzo proširila internetom, te su počele mnoge špekulacije o tome šta je jednog od najpopularnijih autora današnjice natjeralo da piše knjigu o ratnom zločincu, Radovanu Karadžiću.

“Večernje novosti” su objavile da je brazilski književnik spreman doći u Holandiju i da s Karadžićem provede dvije sedmice kako bi čuo priču o višegodišnjem skrivanju haškog optuženika pod lažnim imenom doktora Dragana Davida Dabića. Karadžić, navodno, još nije prihvatio prijedlog da piscu ispriča o tom periodu svog života.

Radovan Karadžić je tokom svog bijega slobodno živio u Beogradu kao Dragan Dabić i pojavljivao se na javnim skupovima, iako je bio na potjernici. Živio je u neboderu u Bloku 45 na Novom Beogradu i bavio se psihijatrijom, što mu je bila osnovna profesija i po Srbiji držao predavanja.

Ipak, na Twitter profilu se oglasio i sam autor napisavši:

”Večernje novosti’ su objavile da planiram da pišem knjigu o ratnom zločincu. To je LAŽ, molim vas da poštujete svoje čitatelje’, napisao je Coelho.