Drame 2022Fantazija 2022Filmovi 2022Traileri

Cérémonie secrète (2022)

Secret Ceremony / Tajna ceremonija
Godina: 2022

Žanr:
Drama / Fantazija

Režija:
Tatiana Becquet-Genel

Glavne uloge:
Michel Bouquet, Valérie Moinet, Kasia Wolf …

Radnja filma:
Rachel je advokatica. Usvojena je kćerka velike porodice sudija kojom dominira Maxime (Michel Bouquet), nemilosrdni i čudan tužilac. Uprkos ovoj teškoj porodičnoj atmosferi, nije napustila bezbrižni svijet.

Oslobađa se prepuštajući se čudnim sanjarenjima, isprepletenim sa fantazijama i noćnim morama koje je navode da se emancipuje iz svog okruženja. Realnost slučaja šokiraće njen život: Anna, njena klijentica, izvršila je samoubistvo u zatvoru. Ispred kovčega ove žene sve joj se vraća, soba za posjete, mjesto zločina, priča o maltretiranju … Kao djeca, živjele su u istom selu. Kao u bajci razdvajala ih je kapija dvorca. Jedna je bila siromašna djevojčica, druga bogata djevojčica. Tada za Rachel počinje unutrašnje putovanje, gdje se suočavaju nemilosrdna klasna borba, teška socijalna i seksualna emancipacija.

Istina o odnosu između advokatice i optužene izlazi na vidjelo i primorava Rejchel da se suoči sa svojim opsesijama, potisnutom homoseksualnošću, svojim rizičnim izborima i okrutnom realnošću. U formi priče, to je promišljanje o društvu koje gubi orijentaciju u sukobu koji nam prikazuju svi ovi likovi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)