mix

Čekanju je došao kraj, druga sezona hit serije uskoro je dostupna na SkyShowtime!

Prva sezona serije Yellowjackets koja je već dostupna za streaming na SkyShowtime, dobila je rijetku ocjenu od 100 % na Rotten Tomatoes i sedam nominacija za nagradu Emmy®.

Već 28. oktobra obožavatelji ove najbolje ocijenjene dramske serije moći će pratiti sudbinu njezinih likova koji se pojavljuju i u drugoj sezoni. Druga sezona bit će dostupna za streaming premijerno na SkyShowtime u Bosni i Hercegovini, a nove epizode će biti dostupne svake sedmice.

Tvorci serije Yellowjackets su Ashley Lyle i Bart Nickerson (Narcos), dok se uglavnim ulogama pojavljuju Melanie Lynskey (Castle Rock) nominovana za nagradu Emmy® i dobitnica nagrade Critics Choice Award, Juliette Lewis (Camping) nominovana za nagrade Oscar® i Emmy®, Christina Ricci (Z: The Beginning of Everything) nominovana za nagradu Emmy®, i Tawny Cypress (Unforgettable).

Kombinacija epske borbe za opstanak, psihološke horor priče i drame o odrastanju i sazrijevanju, Yellowjackets je saga o timu strahovito talentovanih fudbalerki srednjoškolskog uzrasta koje pukom (ne)srećom prežive nakon što se njihov avion sruši duboko u nepristupačnoj divljini sjevera.

Serija prati kako se one od kompleksnog, ali veoma uspješnog sportskog tima pretvaraju u barbarske klanove, ali i njihove živote čije komadiće pokušavaju da sastave nakon gotovo 25 godina, kao živi dokaz da prošlost zapravo nikad ne ostaje u prošlosti i da je ono što je započelo u divljini daleko od završenog. U drugoj se sezoni stalnoj glumačkoj postavi pridružuju Lauren Ambrose (Six Feet Under, Servant) i Simone Kessell (Obi-Wan Kenobi), uz Elijaha Wooda (trilogija The Lord of the Rings) koji se pojavljuje u gostujućoj ulozi tokom čitave sezone. Druga sezona također predstavlja Sophie Nélisse (The Book Thief), Jasmin Savoy Brown (The Leftovers), Sophie Thatcher (Prospect), Samanthu Hanratty (Shameless), Courtney Eaton (Mad Max: Fury Road), Liv Hewson (Santa Clarita Diet), Stevena Kruegera (The Originals), Warrena Kolea (Shades of Blue) i Kevina Alvesa (Locke & Key).

Seriju Yellowjackets internacionalno distribuira Paramount Global Content Distribution.

Napišite komentar