Vijesti

Čast da utjelovi Elvisa Presleyja u biografskom filmu pripala mladom Austinu Butleru

Režiser Baz Luhrmann dugo je tragao za glumcem koji će utjeloviti Elvisa Presleyja u njegovom biografskom filmu, a sada je poznato kako će uloga kralja rock’n’rolla pripasti Austinu Butleru.

Warner Bros i Luhrmann krajem prošlog mjeseca testirali su brojne glumce kako bi pronašli pravu osobu koja će se pridružiti Tomu Hanksu koji će se naći u ulozi Presleyjevog menadžera Col. Toma Parkera. Čini se kako je 27-godišnjem Butleru najbolje pristala uloga legende šezdesetih i sedamdesetih godina.

“Znao sam da ne mogu napraviti ovaj film bez kastinga koji bi u potpunosti bio postavljen kako treba. Temeljito smo tražili glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, vokalne sposobnosti Elvisa, ali i unutrašnju ranjivost umjetnika. Tokom cjelokupnog procesa kastinga, bila mi je čast susresti se s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Austina Butlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Washingtonom u ‘The Iceman Cometh’, a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu te muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao utjeloviti duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svijetu”, kazao je Luhrmann.
Australijski reditelj također je napisao scenarij za film zajedno sa Craigom Pearceom. Film o Elvisu će prikazati odnos između veteranskog menadžera i mladog pjevača koji je došao iz siromašnih korijena kako bi postao ikona koja je promijenila tok muzike.

Ovaj projekt obilježava Luhrmannov prvi film nakon njegove adaptacije “Velikog Gatsbyja” u kojem glumi Leonardo DiCaprio. Plan je da snimanje filma o Presleyju počne već 2020. godine.