Bridget Jones u novom izdanju

bridget-jonesVitka i podmlađena junakinja

Činjenica da Renée Zellweger aktualno ima više od 46 godina nije obeshrabrila brojne fanove Bridget Jones da sa mnogo radoznalosti i ushićenja, slijede nove avanture njihove, nesvakidašnje junakinje.

Upravo je britanska produkcija filmskog serijala čiji će treći dio “Bridget Jones’s Baby”, uskoro biti predstavljen publici, objavila prvi, zvanični snimak oscarizovane glumice, na kojem Bridget čvrsto drži svoju taktilnu tabletu i tajanstveno se smiješi, odjevena u bijeli, rukom urađen, zimski pullover.

Working Title od 2001 producira filmove o junakinji Helen Fielding, u kojoj su se prepoznale brojne stanovnice planete. Danas je nespretnu tridesetgodišnjakinju zamijenila drugačija Bridget Jones koja u četrdesetim godinama podiže dvoje djece i više nema problema sa kilogramima. Renée Zellweger je pokazala vitku figuru ali jako zategnute i fiksirane crte lica, a oči “podignute” estetskom hirurgijom imaju naglašen oblik lješnika.

Drugačiji casting

Glumica je zadnjih godina prošla kroz značajne fizičke promjene koje su joj fanovi zamjerili, a osoba iz njezine bliske okolice, prokometirala: “Renée smatra nepravednim što se njezino lice uzima kao meta nepristojnih komentara i napada dok drugi glumci koji su se, također, podmladili zahvaljujući medicinskom napretku, prolaze ne zapaženo i njihov se izgled ne diskutira.

Čini se mnogo bitnijim sadržaj i način interpretiranja novih avantura drage Bridget čiji su partneri sasvim drugačiji. Vjećni zavodnik Hugh Grant nije u umjetničkoj ekipi filma, ali su tu neodoljivi Colin Firth i zabavni Patrick Dempsey, koji je izjavio kako se snimanje obavlja sa mnogo humora i u prijateljskom ugođaju.

Novi nastavak o postojanju Bridget Jones realizira cineastkinja Sharon Maguire.

Džana Mujadžić