Bašić i Muftić u filmu srednjoškolaca sa Dobrinje

Kratki igrani film „Ribizla” učenika trećeg razreda Gimnazije Dobrinja, u kojem glavne uloge igraju poznati glumci Senad Bašić i Emina Minka Muftić, umjetnik Jusuf Hadžifejzović te profesor Ibrahim Alibegović, premijerno će biti prikazan večeras u sarajevskom kinu „Meeting Point” s početkom u 17.30 sati.

Režiju potpisuju Dario Filipović i Ismar Duraković, dok je pomoćnik reditelja Dženan Nurudinović. Scenarij je napisala Alma Horo, također učenica ove gimnazije (četvrti razred), uz saradnju s profesorom Srđanom Rodićem.

Film je sniman krajem prošle godine i bavi se aktuelnim temama iz kataklizmične bh. stvarnosti i prati tešku svakodnevicu sredovječnog bračnog para koji se bori s neimaštinom te pokušava pronaći izlaz iz vlastite tragedije.

U autorskom timu su i direktor fotografije Eldar Nurković te montažer Mirza Mašnić. Dizajn tona radili su Mirza Tanović, Ivan Šarić i Ivan Bezdrob, a muziku „Concept Chelia” i Basheskia & Edwars EQ. Za scenografiju u filmu bio je zadužen Faruk Jesenković.

avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *