Početna / Vijesti / Balašević na genijalan način odgovorio članu žirija “Ja imam talenat“

Balašević na genijalan način odgovorio članu žirija “Ja imam talenat“

Stefan Đurić, to jest Rasta Kavali, dio je žirija šoua “Ja imam talenat“ zajedno sa Anom Nikolić, Danicom Maksimović i Srđanom – Žikom Todorovićem.

Vjerovatno smatrajući da mu članstvo u žiriju daje za pravo da komentariše umjetnike čiju karijeru i djelo niko ne dovodi u pitanje, Rasta, koji ima samo 27 godina, nakon izvođenja jednog takmičara koji se predstavio sa pjesmom Đorđa Balaševića, rekao je:

– Meni se nije svidjelo što si izabrao Balaševića, ja ga ne volim. To je meni nekakav rep u pokušaju. To niti je muzika niti je rep. Ali ti si donio emociju i energiju i meni dosadnu pjesmu učinio zanimljivom – rekao je Rasta i ostao živ.

Inače, Rastine najpoznatije pesme su “Kavali“, “Kavasaki“ i “Habibi“, s tim što on u njima ne pejva, već repuje ili recituje. Zanimljivo je da se ove numere izrađuju uz pomoć auto-tjuna, studijskog trika koji glas dovodi do savršene note dok se na nastupima izvode uz pomoć matrice.

Blic je kontaktiro kćerku Đorđa Balaševića, Jelenu Balašević i zamolio je za komentar njenog oca ovim povodom, Jelena je prvo pomislila da se radi o šali, a onda je i prenijela komentar.

– Nekima se čini da su moje pjesme sve iste. Shvatam ih potpuno. Meni su, na primjer, Einstainove formule sve iste… Nismo svi svemu dorasli – glasio je Balaševićev komentar, što je ujedno i citat iz njegove knjige “Dodir svile“.

Primjera radi, mladi Stefan nije bio ni rođen kada je Balašević počeo karijeru, a od čega se ove godine navršava tačno 35 godina.

Podsjetimo, Balašević je krajem prošle godine održao koncert u prepunoj Areni, a nedavno i u prepunom “Spensu”.

U krajnjem slučaju, neumjesno je da mladić koji je najpoznatiji po tome što se oženio estradnom umjetnicom koja je poznata po tome da često nastupa uz plejbek govori o nečijoj karijeri kojoj nije dorastao ni po godinama ni harizmom, ali ni talentom.