VijestiZanimljivosti

Sony popustio pod prijetnjama hakera: Film ‘The Interview’ neće biti u kinima

the-interview-moviePrikazivanje filma ‘The Interview‘ otkazano je nakon niza prijetnji glumcima, autorima i kući Sony.

Produkcijska kuća Sony Pictures u saopštenju za javnost istakla je kako se otkazuje prikazivanje filma o  atentatu na sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una.

Do toga je došlo nakon niza prijetnji u protekla dva mjeseca, ali i curenja e-mailova, scenarija i raznih drugih informacija koje su hakeri ukrali sa Sonyjevih računala, uključujući scenario za novi film o James Bondu.

Procurili su i neprimjereni mailovi između producenata u kojima pogrdno govore o brojnim glumcima poput Angeline Jolie.

”U duhu toga što je većina naših kina odlučilo da neće prikazati film ‘The Interview’, odlučili smo da nećemo nastaviti s planiranom premijerama za 25. decembar. Poštujemo i razumijemo odluke naših partnera, te naravno, u potpunosti dijelimo njihovu zabrinutost za sigurnost zaposlenika i posjetitelja kina.

Sony Pictures je žrtva kriminalnog napada protiv naših zaposlenika, klijenata i našeg posla. Oni koji su nas napali, ukrali su intelektualno vlasništvo, privatne e-mailove i osjetljive lične podatke kako bi uništile naš duh i moral, a sve to navodno da bi spriječili prikazivanje filma koji im se ne sviđa” navodi se između ostalog u saopštenju za javnost.

Napišite komentar