Prekinuta saradnja R Kelly sa Sonyjem zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Svjetski mediji navode tvrdnje izvora koji je rekao da je došlo do prekida saradnje dvije strane (Američki pjevač R Kelly i izdavačka kuća RCA koja je u vlasništvu Sonyja ), ali da zvaničnog saopćenja neće biti.

Prekid saradnje je uslijedio nakon desetljeća optužbi za seksualno zlostavljanje protiv 52-godišnjeg osvajača Grammyja, a koje on odbacuje.

Naime, pomenute optužbe su bile tema dokumentarca pod nazivom “Surviving R Kelly” koji je prikazan ranije ovog mjeseca. Radi se o dokumentarcu iz šest dijelova koji se fokusira na žene koje su optužile pjevača za seksualno zlostavljanje u proteklim godinama.

Također, dokumentarac donosi i priču o vezi između R Kellyja i preminule pjevačice Aaliyah koja se udala za njega kada je imala samo 15 godina, a pjevač 27.
Iako je jedan od najuspješnijih R&B pjevača u historiji, Kelly se suočava s optužbama za seksualno zlostavljanje još od devedesetih godina prošlog stoljeća.

Također mu se 2008. godine sudilo zbog snimanja seksa sa maloljetnicom, ali je tada oslobođen. Prošle godine je R Kelly objavio pjesmu pod nazivom “I Admit” koja traje 19 minuta, a kojom je odgovorio na sve optužbe.

Također, u pjesmi je priznao preljub, ali je optužbe za pedofiliju i seks bez pristanka odbacio.