Zvijezda serije “Game of Thrones” Kit Harington na oporavku od stresa

Zvijezda serije “Game of Thrones”, glumac Kit Harington, nalazi se na rehabilitaciji nakon što je emitirana posljednja epizoda HBO-ovog hita u kojemu je glumio Jona Snowa, saopćio je njegov glasnogovornik.

“Kit je odlučio iskoristiti pauzu u svom radnom rasporedu kao priliku da se na neko vrijeme povuče i poradi na rješavanju nekih osobnih problema”, stoji u saopćenju.

Zahvaljujući seriji “Game of Thrones” u kojem igra hrabrog Snowa čiji su potezi u posljednjoj epizodi bili najveće iznenađenje čitave serije, potpuni anonimus Harington postao je planetarno popularan.

Dok se u priopćenju ne navode razlozi njegove krize, The New York Post je objavio da je glumca teško pogodio završetak rada na seriji te da je na rehabilitaciji zbog stresa, iscrpljenosti i problema s alkoholom.

U intervjuu za Variety u martu ove godine, Harington je izjavio kako je u početku teško izlazio na kraj sa slavom i “zastrašujućom” pozornošću koju mu je donijela serija.

“Imao sam osjećaj da se moram osjećati kao najsretnija osoba na svijetu, a zapravo sam se osjećao užasno jadno. Izgubio sam ravnotežu, što vjerujem da se mnogima dogodi u dvadesetim”, rekao je 32-godišnji glumac, koji se 2018. oženio kolegicom iz serije, škotskom glumicom Rose Leslie.

Posljednja epizoda serije “Game of Thrones”, emitovana 19. maja, privukla je samo u SAD-u rekordnih 19,3 miliona gledatelja.