Početna / Svaštara / Zvijezda serije “Game of Thrones” Kit Harington na oporavku od stresa

Zvijezda serije “Game of Thrones” Kit Harington na oporavku od stresa

Zvijezda serije “Game of Thrones”, glumac Kit Harington, nalazi se na rehabilitaciji nakon što je emitirana posljednja epizoda HBO-ovog hita u kojemu je glumio Jona Snowa, saopćio je njegov glasnogovornik.

“Kit je odlučio iskoristiti pauzu u svom radnom rasporedu kao priliku da se na neko vrijeme povuče i poradi na rješavanju nekih osobnih problema”, stoji u saopćenju.

Zahvaljujući seriji “Game of Thrones” u kojem igra hrabrog Snowa čiji su potezi u posljednjoj epizodi bili najveće iznenađenje čitave serije, potpuni anonimus Harington postao je planetarno popularan.

Dok se u priopćenju ne navode razlozi njegove krize, The New York Post je objavio da je glumca teško pogodio završetak rada na seriji te da je na rehabilitaciji zbog stresa, iscrpljenosti i problema s alkoholom.

U intervjuu za Variety u martu ove godine, Harington je izjavio kako je u početku teško izlazio na kraj sa slavom i “zastrašujućom” pozornošću koju mu je donijela serija.

“Imao sam osjećaj da se moram osjećati kao najsretnija osoba na svijetu, a zapravo sam se osjećao užasno jadno. Izgubio sam ravnotežu, što vjerujem da se mnogima dogodi u dvadesetim”, rekao je 32-godišnji glumac, koji se 2018. oženio kolegicom iz serije, škotskom glumicom Rose Leslie.

Posljednja epizoda serije “Game of Thrones”, emitovana 19. maja, privukla je samo u SAD-u rekordnih 19,3 miliona gledatelja.