Zvijezda “Igre prijestola”: Plašila sam se da ne umrem na snimanju

Serija “Igra Prijestola” naišla je na negativne kritike u posljednjoj sezoni. Međutim, čak i tada, svijetla tačka bila je glumica Emilia Clarke. Ona je, u nedavnom intervjuu, govorila o ozbiljnim zdravstvenim probolemima koje je imala tokom snimanja.

Naime, tokom snimanja 1. sezone, Emilia Clarke, koja je tumačila ulogu Daenerys Targaryen, zadesila je hemoragija mozga – unutrašnje krvarenje poznato i kao moždani udar, zbog čega je morala na operaciju.

Dok su snimali scenu u 2. sezoni, sve vrijeme se plašila da bi to moglo da se ponovi.

“Bilo je ludo. Bili smo u pustinji, u kamenolomu, na vrućini od 33 stepena, i sve vreme sam mislila da ću opet imati moždani udar. Sve vreme sam se pitala ‘Da li ću umrijeti? Hoće li se to dogoditi na snimanju?’ Trudila sam se samo da se ništa ne primijeti”, rekla je britanska glumica za Entertainment Weekly.

“Plašili smo se za nju. Tako je hrabra, jer to nikada nije uticalo na njenu posvećenost poslu”, objasnio je Alan Taylor, koji je režirao tu epizodu snimanu u pustinji.

I Den Vajs, producent, binuo se za njen život.

“Bilo je zastrašujuće jer umalo da ovo nevjerovatno, slatko, divno ljudsko više ne bude sa nama – ova osoba koju smo toliko voljeli, mogla je da nas napusti poslije godinu dana”, objasnio je Vajs.