“Wolf Warrior II” zaludio Kineze: Za sedam dana zaradio 238 miliona dolara

Kineski film “Wolf Warrior II” zaludio je kineze, jer je  za sedam dana prikazivanja u kinima zaradio 238 miliona dolara.
Ovo je ujedno treći najgledaniji kineski film do sada u 2017. godini. Ispred njega su filmovi ‘Journey to the West: The Demons Strike Back‘ sa zarađenih 246 miliona dolara, i film ‘Your Name.‘ sa zarađenih 354 miliona dolara.
Rezultat ovog filma potpomaže sve većem buđenju kineskog box office-a, jer iz godine u godinu sve više je kineskih filmova koji zarađuju stotine miliona dolara.

“Wolf Warrior II” napravljen je kako bi se pojačao patriotizam prema Kini. Film je najavljen rečenicom “Svako ko uvrijedi Kinu bit će ubijen bez obzira na to koliko daleko bio”.

Film je pun testosterona i macho muškaraca, pištolja, eksplozija i tenkova. Priča prati vojnika koji ulazi u afričku ratnu zonu i spašava živote državljana Zapada. Sličan je običnom holivudskom akcionom filmu, ali ovaj put u glavnoj ulozi je Kinez koji provodi pravdu i čini svijet sigurnim.

Ekspert u borilačkim vještinama Wu Jing je glavna zvijezda filma kao i u prvom dijelu koji je izašao 2014. godine, ali nije ostavio neki utisak. “Wolf Warrior 2” je postao pravi fenomen. U samo sedam dana zaradio je 238 miliona dolara.

Mnogi u Kini pohvalili su film zbog borbenih scena koje ih podsjećaju na franšizu “Brzi i žestoki” te su kazali kako ima holivudski kvalitet.

Film je finansirao privatnik, a u njemu se predstavlja i najnovije oružje kineske vojske. Premijerno je prikazan na 90. godišnjicu kineske vojske.