U septembru počinje snimanje filma ‘Rambo 5’

Sve je spremno da se Sylvester Stallone u petom nastavku filma Rambo obračuna sa meksičkim kartelom. Naziv novog filma će biti ‘Rambo: New Blood’.

Stallone je režirao posljednji Rambo film iz 2008. godine, ali se ne očekuje da režira i naredni, peti dio.
Nije još uvijek poznato ko će biti režiser filma, ali bez obrzira, produkcija filma počinje u septembru ove godine.

Stallone trenutno radi na filmu ‘Creed 2’.

Kako prenosi Deadline, Sylvester Stallone će još jednom da glumi John Ramba u filmu ‘Rambo 5’. Stallone radi na scenariju zajedno sa filmom  ‘Creed 2’. Nije još poznato da li će ova akcijska zvijezda sam da radi na scenariju. Avi Lerner, koji je producirao film ‘The Expendables‘ produciraće i film ‘Rambo 5’.

Radnja filma ‘Rambo 5’ govori o John Rambu koji radi na farmi, ali desi se otmica kćerke njegovog prijatelja. Zatim Rambo prelazi američko-meksičku granicu gdje se suočava sa ultranasilnim narko kartelom.
Vjerovatno je jasno u kojem će smjeru da se razvija radnja filma: biće mnogo nasilja i krvi dok Rambo pokušava da prebaci preko granice kćerku svog prijatelja.

Sylvester Stallone se još uvijek nije oglasio povodom ovog projekta, ali obzirom da Rambo IV i Rambo III nisu ostvarili neke značajnije rezultate, Stallone će morati da uloži malo vjere u projekt kako bi nastavio da piše scenario dok ujedno radi na filmu ‘Creed 2’.

Sylvester Stallone je prethodno govorio kako je završio sa John Rambom, ali očito mnogo toga se promijenilo od 2008. godine.

Više detalja o samom projektu nije poznato, kao ni to kada bi se film eventualno mogao pojaviti u kinima, ali obzirom da je pročetak snimanja najavljen za septrembar, očekujemo ubrzo i nove vijesti.