U pripremi serija ‘Hanna’

Trend adaptiranja filmova u serije svake godine postaje sve popularniji, a sada nam dolazi i vijest kako NBCUniversal priprema seriju ‘Hanna’ na osnovu istoimenog akcionog trilera iz 2011. godine.


The Hollywood Reporter je prvi izvijestio javnost o ovom projektu, ali još nije jasno koliko će se serija razlikovati od originalnog filma.

Originalni film je slijedio mladu djvojčicu čije je ime Hanna (Saoirse Ronan), koja je odrasla u šumama sjeverne Finske, sa njenim ocem bivšim CIA agentom (Eric Bana), gdje je on trenirao da postane perfektan ubica.

Hannu njen otac šalje na misiju, te ona putuje kroz Evropu dok pokušava da izbjegne agente poslate od strane drugog tajnog operativca (Cate Blanchett).

U filmu su takođe glumili: Vicky Krieps, Paris Arrowsmith, John MacMillan, Tim Beckmann, Christian Malcolm, Jamie Beamish i Tom Hodgkins.

Adaptacija na male ekrane filma Hanna nije jedini projekat koji radi NBCUniversal International.  Studio trenutno radi na tv adaptaciji filma iz 1985. godine, klasika ‘Out of Africa’, u kojem su glumili Meryl Streep i Robert Redford.

Film Hanna nije ostvario neke basnoslovne cifre u kinima. Film je zaradio 40 miliona dolara u američkim kinima, i 63,7 miliona dolara u ostatku svijeta, ali je zato budžet filma iznosio samo 30 miliona dolara.

Nije poznato da li će režiser filma Joe Wright biti uključen i u rad na seriji, ali on ionako nema mnogo iskustva kada su u pitanju projekti za tv. Njegov od skorašnjih projekata za tv je režiranje jedne epizode za seriju ‘Black Mirror’ za Netflix.

Još uvijek nije poznato kada će početi snimanje serije Hanna i kada bi eventualno mogla da se počne premijerno prikazivati.