U beogradskoj Kombank areni engleski pjevač Sting održat će koncert

Gordon Matthew Thomas Sumner poznatiji kao Sting legendarni je engleski muzičar, pjevač, tekstopisac i glumac, koji će u sklopu svjetske turneje “57th & 9th World Tour” održat će 17. septembra koncert u beogradskoj Kombank areni.

Sting je u sklopu turneje, koja je započela u februaru ove godine, dosad obišao više od 50 gradova Evrope, Amerike i Azije. Na pozornici Kombank arene posjetioci će pored Stinga imati priliku vidjeti i slušati njegove dugogodišnje saradnike, bubnjara Josha Freesea te gitariste Dominica Millera i Rufusa Millera. Specijalni gosti su pjevač Joe Sumner te harmonikaš Percy Cardona.

Kako je najavljeno na njegovoj zvaničnoj web stranici, ulaznice za koncert će biti u prodaji od srijede, 21. juna, od 10 sati ujutro. Članovi Stingovog fan kluba ulaznice mogu naručiti već danas.

U regularnoj prodaji, ulaznice će koštati oko 48 KM i bit će dostupne na svim prodajnim mjestima CS Events te na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i Shoping centra Ušće.

Sting je solo karijeru započeo 1985. godine nakon velikog uspjeha njegove rock grupe The Police. Dosad je izdao 12 albuma, a posljednji album je “57 & 9”. Prodao je više od 100 miliona albuma kao član benda The Police i tokom solo karijere.

U karijeri je osvojio deset Grammyja, dvije nagrade Brits, nagradu Zlatni globus, tri nominacije za Oscara, nominaciju za nagradu TONY, nagradu stoljeća Billboard Magazina te nagradu za osobu godine MusiCares 2004. godine. Uvršten je u Songwriters Hall of Fame, primio je priznanje Kennedy Center Honors u decembru 2014. godine te je nedavno dobio priznanje The American Music Award of Merit.