Početna / Vijesti / Specijalni gost Omladinskog Film Festivala Sarajevo je Damian Hardung

Specijalni gost Omladinskog Film Festivala Sarajevo je Damian Hardung

Prvi put nakon deset godina održavanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo najveći festival za mlade filmske autore u regiji ugostit će planetarno popularnu glumačku zvijezdu, njemačkog glumca Damiana Hardunga.

Povod njegovog dolaska u Sarajevo je regionalna premijera filma Felixa Bindera “Red Bracelets: The Begining”, u kojem Hardung tumači glavnu ulogu. Ovaj film će se na OFF-u emitovati 9. septembra u okviru OFF Open Air Cinema Midtown, nakon čega će se publici pokloniti i predstaviti mladi njemački glumac.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada 11. OFF-a Hardungu će biti uručen zlatni prsten festivala za najbolju glumačku interpretaciju u Netflixovoj seriji “How to sell drugs online” i za sjajna glumačka dostignuća u 2018. godini u seriji “Red Band Society” i filmu “The Name of the Rose”.

Hardung je rođen u Kelnu 1998. godine. Kao četrnaestogodišnjak dobio je stipendiju jedne njujorške privatne škole, kao izrazito talentovan i svestran dječak. Bavio se nogometom, a veoma rano je pokazao i svoj afinitet za glumu.

Najpoznatiji je po Voxovoj seriji “Red Band Society”. Od 2018. godine često se može vidjeti i u serijama Netflix produkcije, od kada postaje jedan od omiljenih mladih evropskih glumaca.

Također, dobitnik je nagrade Asocijacije njemačkih glumaca za najbolju mušku ulogu kao dio glumačkog ansambla u seriji “The Red Band Society”.

Hardung će u Sarajevu boraviti od 9. do 11. septembra i većinu svog vremena provest će u druženju s festivalskom publikom, dok će s predstavnicima Festivala posjetiti i Roditeljsku kuću.