mix

Slavne ličnosti koje više nisu slavne

Elizabeth Hurley

2002. godine zvijezda gilma ‘Austin Powers’, glumica Elizabeth Hurley, prestala je da se bavi glumom kako bi se posvetila svome sinu.

Sean Connery

2003. godine Sean Connery povukao se iz Hollywooda nakon što je njegov posljednji film, ‘The League of Extraordinary Gentleman’, doživio propast u kinima.

Cary Grant

1965. godine Cary Grant povukao se iz svijeta filma kako bi se posvetio očinstvu. Tada je imao 62 godine. Umro je 1986. godine.

Dave Chappelle

Dave Chappelle je šokirao fanove kada je 2005. godine odlučio da se povuće iz super uspješnog showa “Chappelle’s Show”. Chappelle je otišao u Južnu afriku kako bi se ‘presabro’.

Phoebe Cates

Zvijezda filma ‘Fast Times at Ridgemont High’, glumica Phoebe Cates, povukla se iz svijeta glume 1994. godine kako bi se posvetila svom djetetu kao i svom mužu Kevinu Kleinu.

Meg Ryan

Glumica Meg Ryan povukla se iz Hollywooda nakon što se 2001. godine razvela od svog muža Dennisa Quaida.

Jonathan Taylor Thomas

Zvijezda serije “Home Improvement”, Jonathan Taylor Thomas, napustio je glumu 2005. godine kako bi se posvetio svom studiranju na Harvardu.

Freddie Prinze, Jr.

2003. godine Freddie Prinze Jr. najavio je da će se povući iz svijeta glume jer mu je sve to ‘previše čudno’.

Terrence Malick

Režiser Terrence Malick tvorac je vrhunskih filmova, kao recimo film ‘The Tree of Life’, ali je u potpunosti ostao izvan ‘svjetla Hollywooda’. Malick je izabrao da živi u jednom malom gradu u Teksasu.

Rick Moranis

Zvijezda filmova ‘Ghostbusters’ i ‘Spaceballs’, glumac Rick Moranis povukao se iz svijeta glume nekoliko godina nakon što mu je umrla supruga 1991. godine. Moranis je želio da se fokusira na očinstvo. Glumac ima dvoje djece.

Gene Hackman

Dvostruki dobitnik Oscara, Gene Hackman, povukao se iz svijeta glume 2004. godine. Nakon što se povukao iz glume napisao je nekoliko historijsko-metafikcijskih romana.

Lauryn Hill

Nakon što je 1998. godine objavila superuspješni album ‘The Miseducation of Lauryn Hill’, Lauryn Hill napustila je svijet muzike na 12 godina. Od tada je objavila samo nekoliko singlova.

Taylor Momsen

Zvijezda serije “Gossip Girl”, glumica Taylor Momsen, prestala je sa glumom 2011. godine kada je imala 18 godina. Ona je izjavila za magazin Elle da prestaje glumiti i da će se posvetiti svom bendu. Trenutno pravi turneje sa svojim bendom ‘The Pretty Reckless’.

Agnetha Fältskog

Pjevačica glupe ABBA, Agnetha Faltskog, povukla se na udaljeni otok u Švedskoj nakon što se njen bend raspao 1980. godine. Izjavila je da nije pjevala 13 godina.

Mara Wilson

Mara Wilson je zvijezda filmova ‘Matilda’, ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Miracle on 34th Street’, ‘A Simple Wish’. Potpuno je nestala iz svijeta filma.