Slavna glumica Mia Farrow objavila status o genocidu u Srebrenici

Poznata američka glumica i aktivistica za ljudska prava Mia Farrow uoči obilježavanja genocida u Srebrenici objavila je fotografiju snimljenu tokom svoje nedavne posjete Memorijalnom centru Potočari gdje je porazgovarala s majkama Srebrenice.

“Genocid u Srebrenici, juli 1995. Vojska bosanskih Srba ubila je 8.000 muškaraca i dječaka. Ujedinjene nacije su 1993. godine proglasile Srebrenicu ‘sigurnom zonom’ pod zaštitom UN-a. Međutim, holandske snage UN-a nisu uspjele spriječiti masakr”, napisala je Farrow u svojoj objavi na Twitteru.

Ona je uz prethodno navedeni tekst objavila i fotografiju s nekoliko majki Srebrenice od kojih neke, kako je napisala Farrow, i dalje traže svoje sinove i muževe.

“U Srebrenici sam posjetila sjedište holandskih mirovnih snaga zaduženih za zaštitu ljudi. Kao što znamo, to nisu učinili. Na zidovima sada napuštene zgrade UN-a, vidjela sam odvratne crteže i izreke o muslimanima koje su ostavile holandske snage”, dodala je ona na Twitteru.

Osim što je poznata po svom radu, Miju Farrow također prepoznaju i kao suprugu Franka Sinatre te kao partnericu Woodyja Allena.