Šesto poglavlje opusa “Mission Impossible”, zabavlja Parižane!

25 milijuna zarade za snimanje

Trideset peto dnevno snimanje šestog nastavka već kultne sage “Mission Impossible, započelo je u petak u Gradu svjetlosti, odnosno njegovom 12 okrugu, u četvrti Bercy.

Dolazak Toma Cruise predstavlja još jednu atrakciju u gradu kojemu ne nedostaje posebnih i jednistvenih događaja. Dok gradonačelnica Anne Hidalgo, rođena Španjolka zadovoljno trlja ruke zbog 25 milijuna eura, koliko će ekipa ostaviti u gradu i zaposlenja oko 300 francuskih tehničara. Parižani i mnogobrojni turisti što nanovo masovno posjećuju galsku prijestolnicu, prisustvuju snimanju koje ih dobro zabavlja i nasmijava.

I jedni i drugi slikovito opisuju događaje i male nezgode koje živi ekipa jer zvijezda Cruise ne uspijeva preći iz jednog u drugi hlikopter što kruže iznad Seine, između Ministarstva financija i Instituta mode, duge građevine u staklu obojenom u svijetlo želenu boju. Helikopteri su se nekoliko puta sletili na helio platformu minisatrstva što se uzdiže nad rijekom gdje se kao sto mnogi znaju, ne može kupati.
Radi sigurnosti glumca poduhvat se ponavljao nekoliko puta uz oduševljenje gledatelja svih generacija, očaranih zabavnim i besplatnim spektaklom. Posebno što se slavni glumac za vratolomiju uvježbavao više od godinu dana, za sada, bez velike efikasnosti! Scena je, navodno jedna od ključnih u filmu kojeg realižira Christopher McQuarrie.

Snimanju prisustvuju posebne policijske jedinice, poznate kao “Hommes du RAID” što u normalnim uvjetima hvataju velike i opasne zločince i provalnike. Djeluju impresivno jer su im glave sasvim pokrivene, uprkos visokim temperaturama, ravnim ljetnjim.

Zadovoljni su i vlasnici luksuznih hotela i rezidencija u kojima su smještene tehnička i umjetnička ekipa jer im je zagarantirana velika zarada isto kao iznamljivaći filmskog materijala i specijalnih efekata.

Producent filma, David Ellison je izjavio kako će šesti opus “Mission Impossible” biti najnevjerovatniji i najzačuđujući u raksošnoj karijeri Toma Cruise.
Zli jezici dodaju “Pod uvjetom ako uspije kaskadu, koju nikako da izvede”!

Džana Mujadžić