Seal pod istragom za seksualno uznemiravanje

Seal je pod krivičnom istragom za seksualno uznemiravanje, samo nedjelju dana nakon što je javno poticao žrtve seksualnog zlostavljanja da se oglase … ali pjevač poriče bilo kakvu nepravdu.

Glumica Tracey Birdsall nam govori da su ona i Seal živjeli jedno pored drugog u Los Angelesu 2016 godine. Ona kaže da su njih dvoje razvili blisko prijateljstvo, a do incidenta je došlo u Sealovom domu. Trejsi kaže da se nalazila u Sealovoj kuhinji kada je on počeo da je dodiruje.

Tracey nam kaže da se Seal primakao pokušavajući da je poljubi. Kaže da je vikala: “Šta to radiš ?!”, a pjevač je odgovorio: “Poljubiću te!”

Birdsall tvrdi da je Seal tada počeo da je maltretira zbog onoga što je nosila (top i kratke hlače) – insinuirajući je da je sama to tražila – i počeo je da joj dodiruje grudi, tada ga je zamolila da prestane.

Nakon toga je Seal pozvao da sjedne na kauču pored njega … kaže da je bila u šoku. Birdsall tvrdi da je Seal ponovo počeo da je ismijava zbog onoga što je nosila i počeo je opet da je dodiruje. Tracey kaže da je otišla nakon toga i da više nije kontaktirala sa Sealom.

Birdsall kaže da nije htjela da to prijavi dok nije vidjela Sealove komentare o Oprah i Harvey Weinstein-u – gdje je ohrabrio žene da podjele svoje priče o seksualnom zlostavljanju – odlučila je to prijaviti policiji.

Seal je izjavio da – “Odbacuje sve optužbe protiv njega”.