Početna / Vijesti / Seal pod istragom za seksualno uznemiravanje

Seal pod istragom za seksualno uznemiravanje

Seal je pod krivičnom istragom za seksualno uznemiravanje, samo nedjelju dana nakon što je javno poticao žrtve seksualnog zlostavljanja da se oglase … ali pjevač poriče bilo kakvu nepravdu.

Glumica Tracey Birdsall nam govori da su ona i Seal živjeli jedno pored drugog u Los Angelesu 2016 godine. Ona kaže da su njih dvoje razvili blisko prijateljstvo, a do incidenta je došlo u Sealovom domu. Trejsi kaže da se nalazila u Sealovoj kuhinji kada je on počeo da je dodiruje.

Tracey nam kaže da se Seal primakao pokušavajući da je poljubi. Kaže da je vikala: “Šta to radiš ?!”, a pjevač je odgovorio: “Poljubiću te!”

Birdsall tvrdi da je Seal tada počeo da je maltretira zbog onoga što je nosila (top i kratke hlače) – insinuirajući je da je sama to tražila – i počeo je da joj dodiruje grudi, tada ga je zamolila da prestane.

Nakon toga je Seal pozvao da sjedne na kauču pored njega … kaže da je bila u šoku. Birdsall tvrdi da je Seal ponovo počeo da je ismijava zbog onoga što je nosila i počeo je opet da je dodiruje. Tracey kaže da je otišla nakon toga i da više nije kontaktirala sa Sealom.

Birdsall kaže da nije htjela da to prijavi dok nije vidjela Sealove komentare o Oprah i Harvey Weinstein-u – gdje je ohrabrio žene da podjele svoje priče o seksualnom zlostavljanju – odlučila je to prijaviti policiji.

Seal je izjavio da – “Odbacuje sve optužbe protiv njega”.