Richard Gere drugi put postao otac

Hollywoodski glumac Richard Gere samo nekoliko mjeseci prije svog 70. rođendana, postao je otac po drugi put, a dobio je sina sa svojom suprugom 36-godišnjom Alejandrom Silvom.

Ime novorođenčeta koje je rođeno u New Yorku još uvijek nije poznato, dok Richard Gere već ima osamnaestogodišnjeg sina Homera Jamesa Jigmea s bivšom suprugom Carey Lowell, a Alejandra je mama šestogorišnjaka Alberta kojeg je dobila s bivšim suprugom Govindom Freidlandom.

Alejandra je potvrdila svoju trudnoću u septembru prošle godine. Vijest se pojavila samo šest mjeseci nakon što se udala za Gerea na ceremoniji u Španiji.

“Ja sam najsretniji muškarac u svemiru i kako ne bih bio. Oženio sam se lijepom, osjećajnom, duhovitom ženom koja je posvećena pomaganju ljudima i veoma je dobra majka”, rekao je Gere za Hola! u ekskluzivnom intervjuu nakon vjenčanja.

Par se upoznao 2014. godine. Alejandra, kćerka bivšeg potpredsjednika Real Madrida, je kazala da je Richard heroj njenog života.

Iako do sada nije bilo komentara o rođenju djeteta, Gere je u jednom intervjuu za britanske novine rekao da nije zabrinut što će u 70. po drugi put postati otac.