Prvi horor hit ove godine: ‘Nevidljivi čovjek’ oduševio i kritiku i publiku

Film ‘Nevidljivi čovjek‘ s Elisabeth Moss u glavnoj ulozi, već se pokazao kao veliki hit. Premašio je sva očekivanja, a tokom svog prvog vikenda u kinima, već je zaradio 50 miliona dolara širom svijeta.

Osim publike, oduševljeni su i kritičari. Na čuvenoj stranici Rotten Tomatoes, na kojoj se ocjenjuju filmovi i serije, ‘Nevidljivi čovjek’ trenutno ima 91 posto preporuke, što je jaka ocjena za film strave i užasa, dok na IMDb-u ima ocjenu 7,6, što je odlična ocjena za horor film.

Očekuje se daljnji uspjeh prvog horor hita ove godine. Tek što je izašao u kinima 27. februara, već je uspio sedmerostruko vratiti dobit, obzirom na veoma mali budžet od 7 milona dolara, koliko je u njega uloženo.

Kao nadahnuće za film poslužila je knjiga ‘Nevidljivi čovjek’ engleskog majstora naučne fantastike – književnika H.G. Wellsa. Elisabeth Moss igra ulogu Cecilije Kass, žene koju terorizira bivši momak. On lažira svoju smrt, a potom je progoni, pa je Cecilia primorana istovremeno se boriti za svoj život i ostalima dokazati da ne gubi razum.

https://youtu.be/Suy2GLwOQ7I

Film je režirao Leigh Whannell, poznat i po tome što je napisao scenarij za horor klasik iz 2000-ih – ‘Slagalicu strave’ (eng. Saw).