Prvi film koji je propao u 2020.: ‘Dolittle’ bi mogao izgubiti 100 miliona dolara

Novi film Robert Downey Jr.-a, ‘Dolittle‘ mogao bi biti na gubitku od 100 miliona dolara u kinima. Već je postao prvi film koji je propa u 2020. godini, što baca dodatni strah na sudbinu ostalih porodičnih filmova koji su najavljeni u kinima ove godine.

Radi se o prvom filmu u kojem gumi Robert Downey Jr.’ nakon filma ‘Avengers: Endgame‘, i nade za uspjeh bile su velike. Međutim, loše kritike kako od strane kritičara tako i od publike, uzele su svoj danak. Film je do sada uspio u kinima da zaradi 56,8 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio čak 175 miliona dolara, ne računajući troškove marketinga i promocija.

Na Rotten Tomatoes film trenutno ima ocjenu kritike 19%, dok na IMDb-u ima ocjenu 5,6.

Jedan od problema filma je taj što je studio smatrao da originalna verzija filma nije dovoljno porodična, te su naređene izmjene. I upravo neke od ovih izmjena ocijenjene su kao najgori dijelovi filma.

Postoji nekoliko dodatnih međunarodnih tržišta na kojima Dolittle tek treba da počne da se prikazuje, što bi možda gubitak filma moglo smanjiti ispod 100 miliona dolara, ali sve su šanse da će ipak da bude veliki.

Gledaoce je tokom vikenda zapanjio Robert Downey Jr. koji je imao posve čudnu raspravu sa zmajem, te su na društvenim mrežama započele rasprave oko tih scena. Postoji još jedan upitan prizor za koji se veže vjeverica, o kojem se takođe puno ljudi raspravlja, ali ni približno kao sa zmajem.

Robert Downey Jr. još uvijek je uključen u promociju filma, ali to će se vjerovatno brzo završiti obzirom na izuzetno loše kritike i reakciju publike, kao i samu zaradu filma.