Potpuni slom ljepotice iz “Blade Runnera”

Bila je velika zvijezda osamdesetih i devedesetih, proslavila se ulogom replikantice Rachel u kultnom filmu “Blade Runner”, ali posljednjih godina Mary Sean Young ima problema sa zakonom.

Policija u New Yorku objavila je kako je traže zbog povezanosti s krađom dva laptopa i snimateljske opreme iz filmske kompanije u Kvinsu.

Nadzorne kamere snimile su je u četvrtak kako u pratnji muškarca, za kojeg pretpostavljaju da je njen sin, provaljuje u firmu, u kojoj je ranije radila, i uzima “Appleove” laptope te zatim bježi. Šteta iznosi oko 12.000 dolara. Jang je prije nekoliko mjeseci navodno u toj firmi dobila otkaz.

Nekad popularna glumica godinama se borila s ovisnošću o alkoholu. Karijeru je osamdesetih i devedesetih, osim u “Blade Runneru”, gradila u velikim hitovima poput “Bez izlaza” s Kevin Costner, “Wall Streetu” s Michael Douglasom te uz Jim Carreya u hit-komediji “Ace Ventura”.

Prvi incident imala je nakon raspada ljubavne veze s kolegom James Woodsom 1989. godine. Woods je tvrdio da je bijesna Jang njemu i njegovoj novoj zaručnici slala fotografije leševa te da mu je pred kućnim pragom ostavila osakaćenu lutku nakon što je saznala da mu je zaručnica pobacila. Uhapšena je jer ga je uhodila, a cijeli slučaj je završio na sudu. Ona je tvrdila da je sve bio nesporazum.

Tri godine kasnije, bijesna jer nije dobila ulogu žene mačke u filmu “Batman se vraća” Tima Burtona, ušetala je na snimanje filma – odjevena u kostim žene mačke.

Pokušala se “prošvercati” na dodjelu Oskara 2006. godine tako što se sakrila iza Jennifer Aniston. Osiguranje ju je odvelo. Kasnije je rekla da se nema čega sramiti jer nema što izgubiti. Tada je već deset godina bila bez ozbiljnije filmske uloge.

Dugogodišnji problemi s alkoholom kulminirali su 2008., kada je otišla u kliniku za odvikavanje. Godine 2011. se opet udala za bivšeg supruga Roberta Lujana, s kojim ima dvoje djece.

U novom incidentu sudjelovala je 2012. godine kada je došla na zabavu nakon dodjele Oskara. Zaštitari je nisu pustili jer nije imala pozivnicu, pa je jednog od njih šamarala.

Karijeru je pokušavala oživjeti u rijaliti šouima, ali je 2010. neslavno ispala iz “Klizanja sa zvijezdama” u drugoj epizodi, nakon što je dva puta pala na ledu.

Prošle godine je tvrdila da ju je ozloglašeni producent Harvey Weinstein seksualno uznemiravao tako što se skinuo nag pred njom. Optužila je i Warren Beattya da joj je uništio karijeru jer joj nije dao ulogu u “Dicku Tracyju” 1990. godine zato što nije htjela spavati sa njim.