Home / Vijesti / Filmske vijesti / Počinje nova sezona serije “American Horror Story”, Peters opet u ulozi psihotičnog Tatea

Počinje nova sezona serije “American Horror Story”, Peters opet u ulozi psihotičnog Tatea

Uskoro počinje nova sezona serije “American Horror Story”, Peters opet u ulozi psihotičnog Tatea
Za deset dana na američkoj televizija Fox (FX) počet će emitovanje osme sezone svjetski popularne serije “American Horror Story” naslovljene kao “Apocalypse”. Kreator Ryan Murphy na svom instagram profilu otkrio je da će Evan Peters ponovo biti u ulozi ubojitog srednjoškolca Tatea, odnosno njegovog duha.

U prvoj sezoni serije “American Horror Story” nazvanoj “Murder House” Evan Peters tumačio je lik psihotičnog Tatea koji je odjeven u gumeno odijelo silovao Vivien, suprugu svog psihijatra.

Ubrzo nakon toga Vivien je rodila dijete za koje se vjeruje da je antikrist. Američki mediji pišu da bi osma sezona “American Horror Story” mogla biti posebno napeta te da bi apokalipsa mogla biti povezana i s rođenjem antikrista.

Evan Peters je u trećoj sezoni “Coven” imao ulogu mladića Kylea Spencera kojeg su vještice “vratile” iz mrtvih, a što se direktno odrazilo na njegovo ponašanje i emocije. S obzirom na to da je “Apocalypse” crossover priča između prve i treće sezone, odnosno sezona “Murder House” i “Coven”, ostaje nejasno da li će Peters tumačiti i Kylea.

Gledatelji u Sjedinjenim Američkim Država moći će 12. septembra ove godine premijerno gledati prvu epizodu osme sezone popularne serije čiji je kreator Ryan Murphy. Još uvijek zvanično nije objavljeno kada će početi emitovanje u Velikoj Britaniji iako se očekuje da to bude sedam dana nakon američke premijere.

FX je prije zvaničnih detalja vezanih za osmu sezonu najavio i devetu sezonu “American Horror Storyja”, a koja će biti emitovana iduće godine. Fanovi serije ovo su protumačili kao potvrdu popularne teorije da svaka od sezona zapravo predstavlja po jedan krug pakla iz epskog spjeva “Inferno” italijanskog pjesnika Dantea Alighierija.