Penelope Cruz na naslovnici Esquirea

I pored toga što ima 43 godine, Penelope Cruz i danas oduzima dah svojom ženstvenošću i linijom, koju je pokazala kada se slikala gola za izdanje britanskog magazina Esquire, a intimne dijelove tijela prekrila je zavjesom.

U intervjuu je govorila o novom projektu u kojem glumi Pilar Estravados u četvrtoj adaptaciji novele Agathe Christie iz 1934. godine “Ubistvo u Orient Expressu”, ali se prisjetila i svojih početaka. Imala je 18 godina kada se skinula gola u svom prvom filmu “Jamon Jamon” koji je snimila sa sadašnjim mužem Jaqvierom Bardemom.

“Sjećam se da sam pomislila da je lik koji glumim dobar, da je sa stilom i da je materijal dobar. Nisam se radovala tim scenama, ali sam ih snimila. Prema meni su se ophodili s puno poštovanja, posebno zbog toga što sam imala 18 godina. Sjećam se da sam posljednjeg dana snimanja filma plakala jer sam se pitala da li ću više ikada snimiti film. Osjećaj je bio užasan”, kazala je Penelope.

Sada manje vodi brigu o tome šta ljudi misle o njoj, ali joj je bitno mišljenje najbolje prijateljice Gwyneth Paltrow. Njih dvije su zajedno radile na filmu “The Goog Night” 2007. godine i od tada su bliske.

“Odmah smo se povezale i razgovarale o našim najdubljim tajnama kao da se znamo 20 godina. Iako živimo daleko jedna od druge i ne provodimo previše vremena zajedno, kad god se vidimo osjećaj je kao da smo bile skupa sve vrijeme”, istakla je glumica koju u medijima zovu španska sirena.