Filmske vijestiVijesti

Objavljen prvi trailer za nastavak SF klasika “Blade Runner 2049”

Milioni obožavatelja SF klasika Ridleyja Scotta iz 1982. proteklog Božića mogli su vidjeti nekoliko kadrova iz nestrpljivo očekivanog nastavka koji dolazi u kina od 6. oktobra ove godine.

“Blade Runner 2049” potpisuje Denis Villeneuvea, autor SF hita “Arrival” sa kojim je ove godine priskrbio nominacije za Oscara. U “Blade Runneru 2049” Harrison Ford ponovno se stapa s likom Ricka Deckarda, a Ryan Gosling je policajac K.

Konačno, sada smo dobili i prvi pravi trailer nastavka koji se događa trideset godina nakon događaja prikazanih u prvom filmu. Policijski službenik K. iz Los Angelesa otkriva dugo zakopanu tajnu koja ima potencijal gurnuti ostatke društva u potpuni kaos. To otkriće vodi ga kroz opustošena područja u potragu za Rickom Deckardom, bivšim ‘blade runnerom’ koji je nestao prije 30 godina.

U filmu prema scenariju Hamptona Fanchera (koji je napisao i prvi film prema djelu Phillipa K. Dicka “Sanjaju li androidi električne ovce”) i Michaela Greena (“Logan” i “Alien: Covenant”) glume također Jared Leto, Mackenzie Davis, Robin Wright, Ana de Armas i Dave Bautista. Ridley Scott, redatelj originalnog ‘Blade Runnera’, ovoga puta je u ulozi izvršnog producenta.

“Blade Runner 2049” u sva bh. kina stiže ovoga oktobra u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony.