Nakon nekoliko godina Rupert Sanders progovorio o aferi s Kristen Stewart

Fanovi Twilight para Kristen Stewart i Roberta Patinsona bili su prilično uzrujani kada su 2012. godine objavljene fotografije na kojima glumica razmjenjuje nježnosti sa Rupertom Sandersom, rediteljem filma “Snow White and the Huntsman”.

Skoro pet godina kasnije, Sanders je progovorio o onome što je naučio nakon što je US Weekly objavio fotografije.

“Nikad ne znate šta život donosi. Iza svakog ugla se nalazi nešto neočekivano i to je život. Potrebno je samo da očistite prljavštinu sa sebe i nastavite dalje onako kako najbolje znate. Svi griješimo. Ja sam napravio više grešaka i moj život ne bio bio uzbudljiv da nisam”, kazao je Sanders za Metro.

U vrijeme kada su fotografije objavljene, sada 46-godišnji Sanders je bio u desetogodišnjem braku s modelom Liberty Ross s kojom ima dvoje djece.

“Volim ih svih srcem i nadao sam se da ćemo prebroditi taj period zajedno”, rekao je reditelj koji trenutno promoviše svoj najnoviji film “Ghost in the Shell” u kojem glumi Scarlett Johansson.

Međutim, nisu uspjeli riješiti probleme i Ross je u januaru 2013. godine podnijela zahtjev za razvod, a 2016. se udala za muzičkog producenta Jimmyja Iovinea.

Stewart, koja je u to vrijeme imala 21 se godinu se izvinila svima.

“Jako mi je žao zbog boli i neugodnosti koju su zbog mene osjetile osobe koje su mi bliske, ali i sve one koje su pogođene. Ova situacija je ugrozila najvažniju stvar u mom životu, osobu koju najviše volim i poštujem, Roba. Volim ga, volim ga. Žao mi je”, kazala je Kristen.

Do 2013. godine razišli su se i Kristen i Robert. Stewart je započela vezu s modelom Stellom Maxwell, a Patinson je zaručen s pjevačicom FKA Twigs.