Filmske vijestiVijesti

Michelle Pfeiffer se vraća na filmska platna

Michelle Pfeiffer, velika Hollywoodska zvijezda i jedna od najljepših žena na svijetu, nakon pauze od nekoliko godina, vraća se na filmska platna.

Ostvarenje “Where Is Kyra” počet će se prikazivati početkom aprila. Pored povratka, lijepa glumica proslavit će 29. aprila i 60. rođendan. Doduše, u filmu “Ubistvo u Orient Expressu” imala je zapaženu ulogu, ali ovo je njen povratak na velika vrata.

Michelle u novom filmu utjelovljuje nezaposlenu Kyra Johnson, koja se pokušava nositi sa svim poteškoćama u životu nakon što joj se cijeli svijet sruši kad u jednom trenutku izgubi majku, supruga i posao.

Za mnoge je njeno odsustvo u Hollywoodu trajalo predugo. Zvijezda koja je zračila s ekrana u djelima kao što su “Vještice iz Istvika”, “Opasne veze” ili “Scarface”, osvajala u remek-djelu “Doba nevinosti” Martina Scorsese, koji je za nju rekao da samo očima i licem može prikazati unutrašnji konflikt bolje od bilo koga, prela je i frktala u pripijenom crnom kožnom kostimu kao Žena mačka u “Povratku Betmena”.

Životni planovi
Za ulogu Kire pripremala se mjesecima trenirajući jogu, gimnastiku i baratanje bičem, koje je, prema riječima reditelja Tima Burtona, pretvorila u umjetničku formu. Glumica koju je časopis “People”, zbog porcelanske puti, savršenih crta lica, modrih očiju i besprijekorne figure, uvrstio među 50 najljepših ljudi na svijetu, nedostajala je i gledaocima i filmašima.

– Postala sam probirljiva i pravila sam životne planove koji su ostavljali samo određeno vrijeme u godini za snimanje filmova, mnogo sam zanovijetala oko toga šta i kad želim da radim i takvim pregovaranjem uglavnom sam ostajala bez posla. Ali, ako je trebalo da budem odvojena od moje djece, za to je morao da postoji veoma dobar razlog – rekla je jedna od najpoznatijih plavuša Hollywooda.

Njenom povlačenju, kako je priznala, pridonijeli su i socijalna anksioznost i strah prilikom boravka među ljudima. U jednom trenutku je bila na ivici histerije, jer nije mogla da balansira između porodičnih obaveza, privatnog života i glume.

Cigarete i “kola”
Danas se Michelle još može pohvaliti mladolikim izgledom, zahvaljujući vježbanju i zdravoj ishrani.

– Nisam uvijek živjela zdravo, u mladosti sam pušila po dvije kutije cigareta na dan i doslovno sam živjela od cigareta i “koka-kola” – rekla je Mišel za jedan modni časopis.

Kad je postala starija, shvatila je da izgladnjivanje više nije prihvatljivo pa je počela da vježba pet puta sedmično kako bi održala figuru, a prije nekoliko godina, glumica je postala i vegan, što znači da ne konzumira proizvode životinjskog porijekla.

Prije desetak godina, Pfeiffer je sa mužem, scenaristom David E. Kelley, s kojim je 25 godina u braku, odlučila da napusti Los Anđeles i izgradi dom u mirnom predgrađu San Franciska, jer su oboje smatrali da je ovaj kraj mnogo zdravije okruženje za odgoj njihovo dvoje djece.

– Nakon mnogih ljubavi, bila sam se pomirila s tim da sam jedna od onih koje ne mogu da održe dužu ljubavnu vezu. Ali, s druge strane, željela sam djecu, a nisam htjela da ih imam ako nisam u braku – govorila je Pfeiffer.

Odlučila se za usvajanje. Dva mjeseca prije nego što je usvojila djevojčicu, upoznala je Kelleya na sastanku naslijepo. Nekoliko mjeseci poslije, uplovili su u bračnu luku. Ubrzo je ostala trudna i njena djevojčica dobila je brata.

Implantati i botoks
Ni lijepa Pfeiffer nije uspjela odoljeti estetskim uljepšavanjima. Ima implantate u obrazima, povećanu gornju usnu, botoks u čelu, korekciju očnih kapaka, kožu je tretirala laserima. Mada priznaje da još nije spremna za plastične operacije, ona ne krije da podržava takve poduhvate ukoliko ne vode u pretjerivanja.

– Ne smeta mi ako je neko imao plastičnu operaciju ili koristio botoks. Jedino je tužno kad se toliko pretjera da čovjek više ne liči na sebe – rekla je za magazin “Elle”.

Pačiji hod i ogromna usta
– U detinjstvu sam hodala kao patka i imala sam ogromna usta. Zvali su me blatnjava kornjača. Voljela sam da se tučem s dječacima. Nisam znala da se ponašam u muškom društvu i nisam izlazila na sastanke. Često sam izostajala s nastave, a prvi automobil, crveni Mustang, razbila sam pod utjecajem opijata – otkrila je Michelle u jednom intervjuu.