‘Maleficent: Mistress of Evil’ najgledaniji film u kinima protekli vikend

Pet godina nakon prvog dijela filma “Maleficent”, nastavak filma dominirao je američkim kinima i zauzeo prvu poziciju po gledanosti.

Disney-ev “Maleficent: Mistress of Evil,” nastavak filma iz 2014. godine, koji je zanovan na priči ‘Uspavana ljepotica‘, debitovao je u američkim kinima sa 36 miliona dolara, skoro upola koliko je zaradio prvi dio filma (69 miliona dolara).

Film je do sada imao najgore otvaranje jednog Disney-evog filma ove godine, ali ipak uspio je da nadvlada konkurenciju u kinima koju su činili filmovi: “Joker”, “Zombieland: Double Tap”, “Gemini Man”, i dr.

Do sada je širom svijeta zaradio 153 miliona dolara, dok prijavljeni budžet filma iznosi 185 miliona dolara.
Prvi dio filma zaradio je u američkim kinima 241 milion dolara, i u ostatku svijeta 517 miliona dolara, odnosno ukupno 758 miliona dolara širom svijeta.

Film govori o složenom odnosu između Maleficent i Aurore koji počinje da se razotkriva, dok se one suočavaju sa novom prijetnjom za magičnu zemlju Moors …

Glavne uloge u filmu igraju Angelina Jolie, Elle Fanning, Ed Skrein, Sam Riley, Harris Dickinson, i dr., dok režiju filma potpisuje Joachim Rønning.

Deset najgledanijih filmova protekli vikend u američkim kinima (zarada prikazana u milionima dolara):

  1. Maleficent: Mistress of Evil – 36
  2. Joker (2019) – 29, 2
  3. Zombieland: Double Tap – 26,7
  4. The Addams Family (2019) – 16
  5. Gemini Man – 8,5
  6. Abominable – 3,5
  7. Downton Abbey – 3
  8. Judy – 2
  9. Hustlers – 2
  10. It: Chapter Two – 1,5