Vijesti

Kevin Fiege radi na “Ratovima zvijezda” nove generacije

Rad na novim “Ratovima zvijezda” uveliko traje, objavljeno je iz Disneyja, ali ovaj put s Marvelovim šefom Kevinom Fiegeom koji radi na ovom projektu. Objavljeno je nekoliko detalja o filmu, a neki su ga već nazvali filmom “nove ere”, pišu strani mediji.

Ova informacija je nezvanično objavljena uoči izlaska filma originalnog naziva “Star Wars: The Rise Of Skywalker” u decembru, posljednjeg filma u devetom dijelu Skywalkerove sage koja je započela originalnim “Ratovima zvijezda” 1977. godine.Producent Fiege, koji je predsjednik kompanije Marvel Studios, radit će na projektu zajedno s predsjednicom LucasFilma Kathleen Kennedy, prenosi Disney koji posjeduje obje kompanije.

Fiege je jedan od najuspješnijih producenata u historiji Hollywooda, a predsjednik je kompanije Marvel Studios od 2007. godine.Marvel Cinematic Universe, koja uključuje likove poput Iron Mana, Captain America i Black Panther, najveća je franšiza u historiji filma, a slijede je “Ratovi zvijezda”.O uspješnosti rada Kevina Fiegea najbolje govori podatak da su filmovi koje je producirao ostvarili dobit od ukupno 26,8 milijardi dolara.