Jessica Simpson priča kako se odrekla alkohola

Pjevačica, glumica i modna dizajnerica Jessica Simpson (39) odlučila je ispričati svoju životnu priču u memoarima koje je nazvala “Otvorena knjiga”.

Ona tamo, između ostalog, priznaje da je do te mjere pretjerivala s alkoholom da joj se dogodilo da nije mogla odjenuti djecu u kostime za Noć vještica, piše Fox News.

Tog dana je, kako piše u knjizi, prvu čašu popila već u 7:30 sati ujutro. Kasnije tokom dana, dok su se djeca odijevala u kostime, njen suprug Eric Johnson pitao ju je može li mu pomoći obući ih.

“Bilo me je sram što me vide u tom stanju. Sram me je priznati da se ne sjećam ko ih je tada obukao u kostime”, priznala je ona.

Te noći Simpson je popila lijek za spavanje i probudila se sljedećeg jutra, pokušavajući izbjeći vlastitu djecu.

“Spavala sam, bojala sam se da ću ih vidjeti, da sam ih iznevjerila. Skrivala sam se dok nisu otišli, a onda sam opet počela piti”, piše ona.

Nedugo poslije toga shvatila je da njen način života nije zdrav, pa je rekla bliskim prijateljima kako je došla do zaključka da joj treba pomoć.

“Moram prestati. Nešto mora prestati. Ako alkohol čini sve ovo i pogoršava stvari, onda ga ostavljam”, kaže ona i priča da je tada krenula na terapiju na koju je išla dvaput sedmično.

Tokom cijelog procesa odvikavanja imala je punu podršku porodice i ljekara, a sada se kaje što je sebi dopustila da mir traži u alkoholu i nada se da će pisanjem i pričanjem o svojim životnim iskustvima pomoći drugima koji se osjećaju izgubljeno.

“To je bilo dugo i teško emotivno putovanje kojim sam došla do čiste sreće i ispunjenosti i koje mi je pomoglo prihvatiti sebe. Iskoristila sam svoju bol i okrenula je u nešto što može biti lijepo i, nadam se, inspirisati druge ljude”, priča Simpson.

Otkad je trijezna, priznaje da živi mnogo ispunjenijim životom i da više uživa u ulozi supruge i majke.

“Imala sam prostora za toliko prelijepih trenutaka koje bih propustila da se nisam otrijeznila. Ne postoji bolji poklon koji mogu dati svojoj djeci, nema boljeg poklona koji mogu dati svom suprugu. I, što je najvažnije, nema boljeg poklona koji mogu dati samoj sebi”, zaključuje Jessica.

Ona i njen suprug Eric zajedno su od maja 2010. godine, a vjenčali su se 2014. i imaju troje djece: kćerku Maxwell Drew (8), sina Acea Knutea (7) i kćerku Birdie Mae, koja je rođena u martu 2019. godine.