Jessica Alba: Plašila sam se da ću izgubiti sebe kad postanem majka

Iako je majka dvoje djece, koja se sprema za dolazak trećeg, glumica Jessica Alba otkriva kako je mislila da nije spremna za majčinstvo, jer se plašila da će izgubiti sebe i svoju karijeru.

Prilikom razgovora za magazin US Weekly, 36-godišnja Alba je pričala o načinu na koji balansira svoje majčinske i profesionalna obaveze. Svoje djevojčice, kaže, odgaja da budu jake, čvrste te da se znaju izboriti za sebe.

“Plašila sam se da ću izgubiti osjećaj za sebe kad postanem majka, ali ustvari sam pronašla istinsku sebe. Dobro je za moje djevojčice da vide kako imam mišljenje. Nadam se da će nešto od onoga što radim doprijeti barem do jedne od njih. Teško je jer odrastaju s puno više privilegija nego što sam ih ja imala”, kazala je Alba.

Glumica s mužem Cashom Warrenom ima dvije kćerke devetogodišnju Honor i šestogodišnjakinju Haven, a spremaju se za rođenje dječaka. Alba kaže kako uvijek pronalazi načine da podučava djecu i uči ih pravim vrijednostima.

“Nedavno sam najstarijoj kćerki, koja je veoma osjetljiva na tuđe emocije, kazala kako je uredu pobijediti u nekoj utrci. To ne znači da se hvali i ne treba se povlačiti nazad”, ispričala je Alba za US Weekly.

Alba je otvoreno govorila i o svojoj kompaniji The Honest Company koja se bavi prodajom netoksičnih i ekoloških proizvoda za djecu, od pelena, maramica, hrane, sredstava za čišćenje, vitamina, do odjeće i brojnih drugih proizvoda. Glumica se nedavno borila na sudu, jer su se njeni kupci žalili na lažno označavanje proizvoda.

“Suočavanje s tužbama bilo je stresno, ali to je bila lekcija mojim uposlenicima da se borimo još jače prenijeti našu poruku. Uvijek tražimo načine kako da budemo inovativni, da naučimo nešto novo i popnemo se jednu stepenicu više”, istakla je zvijezda filma “The Fantastic Four”.

Glumica je pojasnila i kako će joj njena kompanija pomoći u pripremi za treće dijete. “Rodit ću treći put, tako da sam sretna što imam kompaniju koja proizvodi sve što mi je potrebno. Nisam to imala s Honor i Haven. Bilo je stresno jer sam uvijek analizirala sastojke proizvoda koje sam im davala. Željela sam im osigurati zdravo okruženje, ali nije bilo jednostavno”, rekla je Alba.

Inspiraciju za pokretanje kompanije glumica je pronašla nakon što je njena kćerka Honor kao beba dobila osip zbog deterdženta. Odlučila je pokrenuti kompaniju koja će svim majkama ponuditi proizvode koji ne sadrže toksine i koji su potpuno ekološki. Alba je nekoliko puta kritizirala Vladu SAD-a zbog nedostatka zakonskih regulacija hemijskih sredstava koja se stavljaju u proizvode za djecu.

Dok ona spremna čeka treće dijete, njena kompanija prodaje 90 potpuno netoksičnih proizvoda za dječiju higijenu i zdravlje u prodavnicama širom svijeta.