Jake Gyllenhaal, Ansel Elgort i Zendaya u novom trileru “Finest Kind”

Jake Gyllenhaal, Ansel Elgort i Zendaya će igrati u novom kriminalnom trileru “Finest Kind” režiranom od strane Oskarovca Brian Higelanda (L. A. Confidential). Film prikazuje dva brata (Gyllenhaal i Elgort) koji ulaze u opasan posao sa kriminalnim sindikatom koji ih uvlači u podzemlje Bostona.

Gyllenhaal će producirati filma sa Riva Markerom, zajedno sa Gary Fosterom i Russ Kranoffom preko Kranoff/ Foster Enterteinment i Dan Friedkin i Bradley Thomas iz Imperativ Entertainment.

30WEST će finansirati film. STXinternational će predstavljati međunarodnu distribucijsku prodaju filma, koji će biti predstavljen gledaocima na nadolazećem Europskom filmskom tržištu. STX će također distribuirati direktno u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Gyllenhaal, čije nedavne uloge uključuju “Stronger”, i Netflixov “Okja”, je otpušten od WME. Zvijezda Baby Drivera Elgort je sa CAA i Brookside Artist Managmentom. Zendaya, koja je imala ulogu u Spider-Man: Homecoming i koju trenutno možemo vidjeti na velikim ekranima u Geatest Showmanu, je klijent CAA i Monster Talent Managment.