Isidora Bjelica: Ne želim da me više iko pita kako sam

Književnica i novinarka Isidora Bjelica uprkos borbi koju vodi već četiri godine sa kancerom otkrila je da je u životu održava ljubav prema najbližima, sinu Lavu, kćerki Vili i suprugu Nebojši Pajkiću, koji joj je nedavno napisao najljepše ljubavno pismo.

U interviu koji je uradila za novi broj časopisa Glorija, književnica je izjavila da je zabranila prijateljima da joj postavljaju pitanje kako se osjeća, između ostalog dodala je:

“Zabranila sam prijateljima da mi postavljaju to pitanje. Niti u eri selfija ikoga interesuje da sluša o tuđem zdravlju, niti ja želim bilo koga da davim. Samo mogu da kažem da sam dragom Bogu zahvalna što sam još uvijek živa i da sam dva puta u klinici u Skoplju spasena od smrti. Zahvaljujući njihovim savremenim metodama liječenja hemio, bioliškim i imuno tretmanima, mogu da živim pored toga što sam na teškim terapijama. Kancer jajnika je jsan od najsmrtonosnijihi, nažalost, stalno se vraća. Većina žena koje sam poznavala nije preživjela ni drugi recidiv, a ja sam evo prošla četiri”.