mix

Hadžihafizbegović: Božo Vrećo je seoska varalica

Emir Hadžihafizbegović gostovao je u emisiji “Boje jutra” na TV Vijesti gdje je govorio o predstavi “Koštana” i o Boži Vreći koji je odustao od angažmana u ovoj predstavi, zbog navodne epilepsije.

Emir Hadžihafizbegović je gostujući u emisiji “Boje jutra”, dao svoje mišljenje o Vrećinom postupku nazvazvši ga “seoskom varalicom”.

“On je valjda očekivao koncert Bože Vreće. Mogu da shvatim da se on ne razumijući teatar, ne razumijući proces rada u teatru nije snašao, ali način na koji je otišao, pobjegavši iz hotela ne javivši se producentu, glumcima, govori o tome da se radi o jednoj seoskoj varalici. Seoska varalica napravi nešto u trenutku i misli da je profitirao”, kazao je Emir Hadžihafizbegović u emisiji “Boje jutra” na TV Vijesti.

Bh. glumac je rekao da ne vjeruje da Vrećo ima zdravstvenih problema.

“Ja ne vjerujem u zdravstvene probleme jer tako naprasno se razboljeti u samo dva sata je nešto što je konstrukcija”, rekao je Hadžihafizbegović.

Producenti su najavili da će protiv Vreće podnijeti prijavu zbog napuštanja predstaver i tražiti zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca.

“To što će pravno da ga slijedi će biti vrlo traumatično za njega. Mi smo pravili predstavu koja je podrška njemu, njegovoj nekoj transseksualnosti, nečemu što je generalno planetarna predrasuda prema ljudima koji se drugačije osjećaju”, kazao je Hadžihafizbegović i dodao da više ne želi sresti Vreću.