Vijesti

Glumac Anthony Edwards optužio producenta Garyja Goddarda za zlostavljanje i silovanje

U Hollywoodu ne prestaju da se iznose slučajevi silovanih muškaraca i žena. Izneseno je javno i nekoliko slučajeva pedofilije, kao što je i ovaj slučaj.

Naime, zvijezda serije “Hitna služba” Anthony Edwards optužio je producenta i pisca Garyja Goddarda za zlostavljanje, ali i za silovanje njegovog najboljeg prijatelja.
Edwards je u na stranici pod nazivom “Yes Mom, There is Something Wrong” u petak napisao ga je Goddard zlostavljao kada je imao 14 godina, a da je njegovog najboljeg prijatelja silovao.

Goddardov glasnogovornik je demantovao ove tvrdnje.

“Goddard me je zlostavljao, mog najboljeg prijatelja je silovao i to je trajalo godinama. Grupa nas je šutjela od tome”, kazao je 55-godišnji glumac dodavši da se djeca žrtve zlostavljanja često osjećaju odgovornim zbog toga.

Priznao je i da je nekoliko godina nakon zlostavljanja tražio stručnu pomoć terapeuta. Napisao je da je Goddarda sreo na aerodromu prije 22 godine i da mu se producent zakleo da se kaje i tvrdio da je potražio pomoć.

“Što se tiče tvrdnji koje je gospodin Edwards objavio, u Garyjevo im ih bez sumnje mogu odbaciti. Gary je upoznao Anthonyja prije 40 godina, bio mu je mentor, učitelj i prijatelj, zbog toga ga je ova priča dodatno pogodila. Gary je odigrao važnu ulogu u Anthonyjevoj karijeri i bio je njegov menažder”, kazao je Goddardov glasnogovornik Sam Singer.

Optužbe Athonyja Edwardsa dolaze usljed vala optužbi za seksualno zlostavljanje u Hollywoodu, koji je pokrenut slučajem Harvey Weinstein. U petak je komičar Louis C.K. potvrdio navode da se u prošlosti samozadovoljavao pred ženama, a glumac Kevin Spacey će zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i napad biti izbrisan iz filma “All the Money in the World”.