Gal Gadot plaćena samo 300,000 dolara za ulogu u filmu ‘Wonder Woman’

Iako je 300,000 dolara više novca nego što će većina ljudi uspjeti da zaradi za nekoliko godina, ipak je premalo novca za glavnu ulogu u jednom uspješnom filmu o superjunaku.

Ali, prema jednom starom izvještaju koji je objavio Variety, Gal Gadot je upravo toliko plaćena za ulogu u filmu ‘Wonder Woman’.

Prema tom izvještaju još 2004. godine Gadot je potpisala ugovor sa tim iznosom sa Warner Bros.-om.

Dalje se navodi kako je zaradila 900,000 dolara u sva tri filma u kojima se pojavila: ‘Batman V Superman: Dawn of Justice’, ‘Wonder Woman’ i ‘Justice League’.

Poređena radi: Jeremy Renner koji se pojavio u The Avengersima, i nije igrao neku značajniju ulogu, plaćen je 6.1 miliona dolara za ulogu u filmu ‘Avengers: Age of Ultron’.

Robert Downey Jr. je za isti film plaćen 40 miliona dolara. Henry Cavill je plaćen 14 miliona dolara za ulogu u filmu ‘Man of Steel’.

Gadot će vjerovatno imati i druge prihode od ovog filma, kao što je recimo procenat od zarade, ali je ipak ugovor potpisala za jako mali iznos.

Film je do sada zaradio 573 miliona dolara u kinima širom svijeta, i već se pokazao kao veliki uspjeh za DC filmski univerzum.