‘Frozen 2’ je najgledaniji animirani film svih vremena, sa zaradom od 1,3 milijardi dolara

Frozen 2 postao je najgledaniji animirani film svih vremena. Dugo iščekivani nastavak filma pojavio se u kinima u novembru 2019. godine, i brzo je stigao do zarade od 1 milijardu. Proteklog vikenda film je još uvijek među pet najgledanijih u američkim kinima, što znači da bi do kraja kino turneje mogao da ostvaruje još veću zaradu, koja već sada iznosi 1 milijardu i 325 miliona dolara.

Disney nam je prošle godine ponudio i remake filma ‘Kralj lavova‘ koji je u kinima zaradio 1,65 milijardi dolara.

Originalni film ‘Frozen‘ dugo je vremena bio najgledaniji animirani film svih vremena, a zarada drugog dijela filma tokom otvaranja od 130 miliona dolara iznenadila je i one u Disneyu. Nakon sjajnog otvaranja bilo je samo pitanje vremena kada će film da dostigne zaradu od milijardu dolara.

Frozen 2 i remake The Lion King su samo dva od šest Disneyevih filmova koji su prošle godine zaradili više od milijarde dolara. Lista ‘milijardera’ uključuje i filmove ‘Avengers: Endgame, ‘Captain Marvel‘, ‘Toy Story 4‘, i ‘Aladdin‘. Šesti film bi trebao da bude ‘The Rise of Skywalker‘ kji je već zaradio 900 miliona dolara.